Νέα & Ειδήσεις

Spetses Classic Yacht Regatta, 22-25 Ιουνίου 2023

O Διεθνής Αγώνας Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών 2023 (Spetses Classic Yacht Regatta) θα διεξαχθεί στις 22-25 Ιουνίου!

Το Spetses Classic Yacht Regatta διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011.  Με σεβασμό στην ιστορία και τη ναυτική παράδοση των Σπετσών και της Ελλάδος  και για πρώτη φορά  σε διεθνή αγώνα συμμετείχαν Παραδοσιακά Καΐκια μαζί με Κλασσικά Σκάφη.

Η αρχική ιδέα αυτού του μοναδικού αγώνα ήταν να ενώσει σημαντικούς θεσμούς με κοινή κληρονομιά την κλασσική αισθητική, συνδυασμένη με μια διεθνούς επιπέδου διοργάνωση που θα συντελούσε στη δημιουργία ενός αξέχαστου γεγονότος.

Τις προηγούμενες χρονιές φιλοξένησε μερικά από τα πιο ένδοξα κλασσικά σκάφη στην Ελλάδα με φόντο το πανέμορφο νησί με την πλούσια ναυτική και ναυπηγική παράδοση, η οποία είναι απαράμιλλη στη Μεσόγειο.

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών Σκαφών & Παραδοσιακών Καϊκιών στηρίζεται στο συγκερασμό των αντιφατικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν το νησί των Σπετσών, αναδεικνύοντάς το σε ιδανική τοποθεσία για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο αγώνας περιλαμβάνει παράκτιες ιστιοδρομίες με φόντο τις ακτές της Πελοποννήσου και των Σπετσών, όπως και περίπλου σημαντήρων, στις εξής τρεις κατηγορίες:

1) Κλασσικά σκάφη, που χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες βάσει του έτους ναυπήγησης: Vintage (πριν το 1949), Classic (1949-1975), Spirit of Tradition (1975 και έπειτα),   

2) Παραδοσιακά Καΐκια, και

3) Λατίνια.


Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, επισκεφθείτε το  http://www.spetsesclassicregatta.com

Κάντε τώρα την κράτησή σας για να απολαύσετε αυτό το γεγονός!
Άλλα νέα:
Newsletter
Ας κρατήσουμε επαφή!

Eγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα και τις προσφορές μας!